Nederland en homoseksualiteit gaan hand in hand. Tenminste, dat beeld wordt er vaak geschetst over onze maatschappij. Homoseksuelen hebben een lange strijd gevoerd om gelijk te worden behandeld. Ons land was de voorloper op het gebied van homo-emancipatie en Nederland was ten slotte het eerste land waar het homohuwelijk werd gesloten. Maar hoe staat het er nu voor met de acceptatie van homo’s in ons land? Sinds de legalisering van het homohuwelijk zijn we nu 15 jaar verder, maar hebben we het doel al bereikt? Worden homoseksuelen onvoorwaardelijk geaccepteerd in Nederland? Ik vind dat er kritisch mag worden gekeken naar dit onderwerp. En dat is wat ik ga doen. Op mijn blog Van de Verkeerde Kant ga ik onderzoek doen naar het homotolerante beeld van Nederland.

Mijn naam is Max de Valck. Ik ben 18 lentes jong, journalist in spé en
van de verkeerde kant. Behalve enkele afkeurende blikken en wat scheldwoorden heb ik zelf nooit negatieve ervaringen ondervonden op het gebied van mijn geaardheid. Ondanks dat ik zelf homoseksueel ben, neem ik afstand van dit onderwerp, en heb daarom een open, objectieve, maar kritische blik.

Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat ik erg graag schrijf. Naast schrijven zit ik graag met
mijn neus in de boeken. Een kort rijtje van mijn actuele aanraders: Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck, Lieveling van Kim van Kooten, Naamloos van Pepijn Lanen en De Verwarde Cavia van Paulien Cornelisse. In de toekomst zie ik mezelf documentaires maken over human-interest onderwerpen in het buitenland. Over bijzondere verhalen van de onbekende mens. Journalistiek vind ik een van de belangrijkste vakken. Zeker in een tijd als deze. Informatie is mede door het internet overal beschikbaar. Wij journalisten moeten ons steeds meer specialiseren en innoveren. Zoals ik hier doe op mijn blog.

Heb je vragen of wil je reageren op mijn blogposts? Laat een reactie achter of stuur een mailtje: maxdevalck@live.nl

Ik ben uiteraard ook te vinden op Facebook.

 

Advertenties